This Cold Season Learn the Causes of Earaches – aafiya-blog

فرض می‌کنیم در منزل هستید که ناگهان دچار گوش درد می‌شوید؛ می‌توان حدس زد که واکنش اولیه شما چیست؟ اگر فقط درد گوش داشته باشید احتمالا به دنبال این هستید که چه چیز‌هایی در منزل دارید که می‌شود به عنوان درمان خانگی گوش درد از آن‌ها استفاده کرد.


طبیعی است که ما به شما توصیه نمی‌کنیم در هنگام گوش درد، درمان خانگی گوش درد را به درمان‌های طبی پزشک معالج ترجیح دهید. گوش درد می‌تواند یک نشانه از ده‌ها علت بیماری‌زا باشد که فقط توسط پزشک قابل تشخیص است. صرفا به عنوان یک اقدام موقت و کمک‌کننده، درمان خانگی گوش درد را برای کم کردن شدت درد استفاده کنید.

درمان خانگی گوش درد با استفاده از کمپرس سرد یا گرم

کمپرس سرد یخ و یا کمپرس دستمال یا حوله گرم هم برای بزرگسالان و هم اطفال قابل استفاده است. کمپرس‌ها را روی گوشی که درد می‌کند به مدت چند دقیقه نگه دارید. بهتر است بدانید که شما می‌توانید ابتدا کمپرس سرد بگذارید و بعد از ده دقیقه کمپرس گرم را جایگزین کنید.


به این نکته توجه داشته باشید که یخ را به طور مستقیم روی گوش نگذارید که سرمای بیش از حد یخ به گوشتان ضربه بزند. همچنین حوله و دستمال گرم شده آنقدر گرم نباشد که گرمی بیش از حد دستمال به گوش شما آسیب برساند.


 


↑آب اکسیژنه (پراکسید هیدروژن) در درمان خانگی گوش درد

پراکسید هیدروژن برای سال‌های متمادی به عنوان یک درمان طبیعی برای بیماری گوش استفاده شده است. با استفاده از قطره‌چکان چند قطره پراکسید هیدروژن در گوشتان بریزید. در صورت لزوم، چند ساعت پس از بار اول دوباره این روش را تکرار کنید.


آب اکسیژنه توانایی پاک‌کنندگی دارد و به تخلیه مواد گیرکرده در گوش کمک می‌کند.


نقش تمرین‌های ورزشی در درمان خانگی گوش درد

گاهی با انجام حرکات ورزشی گردن فشار موجود در کانال گوش کمتر می‌شود و شدت درد گوش کاهش می‌یابد.


اگر شما قصد انجام حرکات ورزشی گردن دارید؛ اینگونه عمل کنید:


سعی کنید هر دو پا را روی زمین بگذارید

به آرامی گردن خود را بچرخانید و سر خود را به سمت راست و سپس چپ به آرامی بچرخانید. به صورتی که سرتان به موازات شانه‌هایتان قرار بگیرد

شانه‌های خود را بالا بیاورید و به آرامی شانه هر طرف را به گوش همان طرف برسانید.

شما همچنین می‌توانید با استفاده از انگشتان خود، گوش و اطراف گوش را به آرامی ماساژ دهید.


 


درمان خانگی گوش درد با فشار نیاوردن به گوش هنگام خواب

بعضی از مدل‌های خوابیدن باعث تشدید درد گوش در هنگام عفونت می‌شوند، درحالی که بعضی دیگر باعث تسکین درد می‌شوند. هنگام خواب گوشی که عفونت کرده را روی بالش قرار ندهید.در این حالت اگر در گوش آب جمع شده باشد راحت‌تر خارج می‌شود.

درمان گوش درد با داروهای شیمیایی

اگر گوش درد به اندازه‌ای است که شما را ناراحت کرده، این گوش درد ناگهانی شروع شده و شما قبلا سابقه چنین دردهایی نداشته‌اید؛ نگران نباشید، آرامش خود را حفظ کنید و یک مسکن ضد درد از قبیل استامینوفن یا بروفن بخورید.

آیا پس از درمان خانگی گوش درد باید به پزشک مراجعه کرد؟

به طور کلی درمان خانگی گوش درد می‌تواند به کاهش درد گوش کمک کند. اگر گوش درد شما ادامه‌دار شد یا همراه آن علائمی از قبیل سرگیجه و عدم تعادل پیدا کردید، درمان خانگی گوش درد را کنار بگذارید و به پزشک مراجعه کنید.


این طبیعی است که درمان اصلی توسط پزشک به شما توصیه می‌شود. درمان خانگی گوش درد صرفا یک اقدام اولیه و بیشتر بر پایه تجربه است.

دسته ها :
علائم پس زدن ایمپلنت دندان
علائم پس زدن ایمپلنت دندان

علائم پس زدن ایمپلنت دندان

وقتی دندانی را از دست می دهید، دندان های دیگر شما حرکت می کنند تا جای خود را تثبیت کنند. این باعث بسیاری از مشکلات دندان و دهان می شود. اگر به کاشت دندان می اندیشید، بهتر است با نشانه های نارسایی ایمپلنت آشنا شوید:

 

هنگام مسواک زدن خونریزی می کند

در صورت مشاهده رگه هایی از خون در آب دهان هنگام مسواک زدن، باید با دندان پزشک خود تماس بگیرید. خون نشانه چندین مسئله دندان پزشکی مانند بیماری لثه است. بیماری لثه (پریودنتیت) با دیابت، بیماری های قلبی، سکته مغزی و سرطان ارتباط دارد.

همچنین این نشانه می تواند نشانه موفقیت آمیز نبودن کاشت دندان باشد. از آنجایی که می تواند یکی ازعوارض جدی سلامتی باشد ، نباید خون در آب دهان هنگام مسواک زدن را نادیده بگیرید.

 

تورم یا التهاب لثه ها

اگر به طور ناگهانی متوجه شدید که لثه های شما در اطراف کاشت دندان سفید یا و شدیدا قرمزهستند؛ یا لثه ها متورم به نظر می رسند، به دندان پزشک خود مراجعه کنید. دلایل زیادی برای التهاب لثه ها وجود دارد اما برخی از دلایل جدی هستند. ممکن است شما در آن ناحیه، عفونت داشته باشید که می تواند بسیار خطرناک باشد. ورود باکتری ها از این طریق به جریان خون شما بسیار آسان است و باعث بیماری جدی می شود.

 

ایمپلنت متحرک

اگر احساس می کنید کاشت دندان شما در حال جابجایی است و یا احساس می  کنید در حال سست شدن است، ممکن است خراب باشد. دندان پزشکان توصیه می کنند که بعد از کاشت دندان، با زبان با آن بازی نکنید.  به مرور زمان استخوان در اطراف ایمپلنت شکل می دهد و باعث می شود ایمن شود. کاشت سست ممکن است به معنای عدم شکل گیری استخوان باشد. البته دلایل زیادی برای سست بودن کاشت دندان وجود دارد.

 

درد و ناراحتی در کاشت دندان

کارهای دندان پزشکی با کمی درد همراه است؛ زیرا اعصاب زیادی در دهان وجود دارد. اما درد و ناراحتی مداوم طبیعی نیست. اگر در کاشت دندان احساس درد می کنید می شود، برای اطمینان از سلامت کاشت حتما به دندان پزشک خود مراجعه کنید. از آنجا که اعصاب وارد شده به دندان در حین عمل جراحی برداشته می شود، درد دندان می تواند دلایل مختلفی داشته باشد.

 

بی حسی صورت

اگر درصورت متوجه بی حسی شده اید و یا در گونه ها، زبان، چانه یا لب ها احساس درد دارید، باید با دندان پزشک خود تماس بگیرید. بی حسی و درد مداوم می تواند به معنای آسیب دیدگی عصب یا بافت باشد. همچنین می تواند نشانه آلرژی به نیکل باشد. کاشت دندان از آلیاژ تیتانیوم ساخته شده است و حاوی مقدار کمی نیکل است.

با دانستن علائم پس زدن ایمپلنت دندان می توانید از نارسایی های ایمپلنت دندان جلوگیری کنید.

منبع: تا چه میزان ازعلائم پس زدن ایمپلنت دندان آگاهی دارید؟

دسته ها :

والدین و پرورش مناسب کودکان کم شنوا


سمعک ها می توانند شنوایی و به تبع آن گفتار را بهبود بخشند مخصوصا در کودکان با افت شنوایی حسی – عصبی

 

این نوع کم شنوایی که ناشی از آسیب دیدن سلول های گیرنده شنوایی در گوش داخلی است می تواند به دلایل نویز , جراحت , عفونت , داروهای خاص , ضربه های هنگام تولد ع تومورها و دلایل مادرزادی ایجاد می شود .

 

انتخاب سمعک مناسب یکی از مهمترین مراحل اقدام برای کم شنوایی نوزاد است , بنابراین مهم است که والدین بدانند سمعک چیست و چه کاری می تواند انجام دهد . سمعک تنها وسیله ای است که می تواند از باقیمانده شنوایی کودک استفاده کند .این یک درمان نیست و نمی تواند شنوایی را به حالت نرمال بازگرداند .

 

سمعکی که به خوبی تنظیم شده باشد قادر به انجام کارهای زیر است :

 

 

تقویت اصوات به میزانی که کودک قادر به شنیدن آنها باشد.

با افت شنوایی کودک هم خوانی داشته باشد یعنی فرکانس هایی را که افت شنوایی بیشتری دارند نسبت به سایر فرکانس ها تقویت بیشتری را دریافت کنند

طراحی آن به گونه ای باشد که به آسانی قابلیت استفاده برای کودک را داشته باشد.

به حد نیاز کودک قدرتمند باشد اما در عین حال تقویت اضافه و بیش از حد نداشته باشد تا شنوایی کودک بیش از این آسیب نبیند

 انتخاب سمعک یک فرایند حاصل تفکر دسته جمعی تیم مداخله کودک شامل ادیولوژیست , ENT و والدین به رهبری ادیولوژیست است . هنگامی که سمعک ها براساس شنوایی کودک تنظیم شد , تازه ابتدای راه است . والدین باید با کمک ادیولوژیست طریقه نگهداری و ارزیابی عملکرد سمعک را یاد بگیرند . فارغ از مدل سمعک کودک نگهداری و مراقبت بر عهده والدین خواهد بود .

در ادامه چک لیست روزانه برای بررسی سمعک توسط والدین بیان خواهد شد

  

باطری را با تستر باطری تست کنید

میزان ولوم سمعک را بررسی کنید

قالب را از لحاظ داشتن سوراخ یا پارگی بررسی کنید

بدنه سمعک را از لحاظ آسیب دیدگی چک کنید

ورودی میکروفون سمعک را از لحاظ وجود جرم یا جسم خارجی بررسی کنید

دکمه ها و ولوم کنترل را از لحاظ آسانی حرکت و عملکرد چک کنید

از استتوسکوپ برای بررسی صدای سمعک استفاده کنید. اصوات ( ا –  او    ای  – آ ) را تست کنید و ببینیدکه آیا با کیفیت و شفاف به گوش می رسند . تیوب سمعک را چک کنید , نباید جرم جلوی صدا را گرفته باشد , اگر در داخل یا سر تیوب تیوب جرم وجود دارد با استفاده از شی نوک تیز با دمیدن هوا آن را خارج کنید

مدیریت شنیداری :

وقتی صحبت از کم شنوایی می شود اغلب تصور می کنند که تنها تهیه سمعک و یا سایر وسایل کمک شنیداری برای توانبخشی کافیست در حالی که توانبخشی شنوایی و مدیریت شنیداری فرآیندی بسیار وسیع و نیاز به اقدامات خاص برای رسیدن به نتیجه بهتر است.تمرکز این فرآیند بر کاهش مشکلات ناشی از کم شنوایی و هدف نهایی آن به حداکثر رساندن ارتباط فرد در محیط های شنیداری و موقعیت های مختلف است.

بنابر این مهم ترین وظیفه والدین کمک به کودک در توسعه مهارتهای گوش دادن است.یعنی کودک باید درک خویش از گفتار را طبق مراحل زیر توسعه دهد.

تمایز اصوات از یکدیگر

درک اصوات محیطی

درک حروف تنها و بخش های کوتاه جمله با کمک لبخوانی

درک حروف تنها اینبار بدون استفاده از لبخوانی

درک چزییات اصوات محیطی

درک چند گفتار محاوره ای متصل به هم

همزمان با توسعه مهارت های گوش دادن ، کودک باید مهارت های بیانی خود را نیز گسترش دهد که معمولا به دنبال تقویت شنیداری ایجاد می شود.این مهارت های بیانی باید طبق مراحل زیر توسعه یابندذ :

۱.برای ارتباط روزانه از تولید صوت استفاده کند

از فرکانس و شدت مناسب کلمات در جمله های گفتاری استفاده کند

توانایی تاکید بر یک صدای خاص در یک جمله را پیدا کند

بطور ناخودآگاه از حروف ساده و عبارات استفاده کند

یه طور ناخودآگاه از جزییات جملات استفاده کند

والدین باید برای کودک محیط مناسب و غنی از اصوات و سیگنال های گفتاری ، برای توسعه مهارت های شنیداری و بیانی وی ایجاد کنند و بهتر است به نکات زیر توجه داشته باشند :

۱.هرچقدر اتاق ساکت تر و فاصله شما با کودک کمتر باشد ، صدای شما را بهتر می شنود .به خاطر داشته باشید که ممکن است کودک در درک کامل جملات و شنیدن صدای شما از فاصله زیاد مشکل داشته باشد

توجه او را به اصوات محیطی و جملات گفتاری با اشاره کردن به آنها جلب کنید.اگر برای کودک شما سمعک یا وسیله کمک شنوایی خاصی تجویز شده است مطمئن شوید که در تمام ساعات بیداری از آن استفاده کند

یا گفتاری واضح و شفاف و لحنی آهنگین برایش صحبت کنید

با صدای بلند برای او داستان بخوانید . حتی برای نوزادان می توان کتاب خواند.سعی کنید حداقل روزانه ۱۰ کتاب داستان برای او بخوانید

به وسایل موجود در محیط اشاره کرده و اسم آن را با صدای بلند به کودک بگویید و نظرش را جلب کنید

در مورد محل قرارگیری اشیا با او صحبت کنید.از مواردی نظیر زیر ، رو ، پشت ، بغل و ..استفاده کنید

تفاوت ها و شباهت های وسایل ها را از لحاظ حجم ، وزن ، طول و…برای او بیان کنید

از خاطره های آشنا و خاطرات نزدیکان برای او صحبت کنید

دسته ها :

هر بخش از گوش نقشی مهم در تامین اطلاعات مورد نیاز مغز دارد. کم شنوایی در نتیجه آسیب رسیدن به یک یا چند بخش از گوش بیرونی، میانی یا داخلی است. برای درک بهتر کم شنوایی، ممکن است مفید باشد که آناتومی گوش و نحوه کار شنوایی را بدانیم. در صفحات بعدی طرحی جامع در این باره آمده است.


همیشه باید کم شنوایی توسط متخصص شنوایی شناسی تشخیص داده شود. متخصص، شنوایی را آزمایش کرده تا نوع و شدت آن را بسنجد. سپس یک نمودار شنوایی، که نشان دهنده این یافته هاست، تهیه می شود.

 


کم شنوایی بر چهار دسته است


نخستین و معمولترین نوع کم شنوایی حسی-عصبی است که در نتیجه فقدان یا آسیب به سلولهای عصبی (سلولهای موئی) موجود در حلزون به وجود می آید. کم شنوایی انتقالی به دلیل بروز مشکل در گوش بیرونی یا میانی به وجود می آید که از انتقال صحیح صدا به گوش داخلی ممانعت می کند. کم شنوایی آمیخته که ترکیبی از کم شنوایی حسی-عصبی و انتقالی است. در نهایت، کم شنوایی عصبی زمانی روی می دهد که اعصاب شنوایی قادر به انتقال سیگنال ها به مغز نیستند.  

دسته ها :
X